"Turism inseamna cultura si cunoastere" - George Calinescu

luni, 26 martie 2012

Pestera Muierilor



Pestera Muierilor, unul dintre cele mai fascinante monumente ale naturii de la noi, se afla sapata in pantecul masivului calcaros de pe raza comunei Baia de Fier (jud. Gorj) langa raul Galbenul, la o altitudine de 700 m.
Amplasata intr-un loc salbatic si avand mai multe intrari, dintre care una ofera un excelent punct de observatie asupra campiei din sud, iar alta se deschide spre padurile dese ale Parangului, Pestera Muierilor a fost o cetate naturala, un punct de rezistenta pentru locuitorii asezarilor invecinate de-a lungul zbuciumatei lor istorii.
Pestera Muierilor este o bijuterie din piatra, dantelata gratios de forta apelor de munte. Este cunoscuta sub aceasta denumire pentru ca era folosita ca ascunzatoare pentru femei, copii si batrani, in timp ce barbatii mergeau la lupta pentru a-si apara vatra. Arheologii au gasit dovezi care demonstreaza ca pestera a fost locuita de om in Mijlocul Paleoliticului si Paleoliticul Superior.
Turistii raman impresionati atat de pestera (se spune ca aici se petrec minuni si ca salile interioare, scobite in stinca, au efecte curative pentru anumite afectiuni..) cat si de peisajele de basm din jurul localitatii Baia de Fier. Multi spun ca n-au vazut in viata lor atata frumusete la un loc si ca noi, romanii suntem foarte norocosi ca avem asa ceva!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu